Jun 22, 2018
Home » Folkemødet » BLOG//Folkemødet 2014
Oversigtsfotografi af den centrale plads ved Folkemødet på Bornholm 2014
Den centrale plads ved Folkemødet på Bornholm 2014

BLOG//Folkemødet 2014

VFSA inviterer til debat på Folkemødet 2014

Kan virksomheder og socialøkonomiske ildsjæle lave business? Det er temaet for VFSA’s debatarrangement til Folkemødet på Bornholm 2014. Panelet vil bestå af engagerede virksomhedsledere og forskere, som har erfaring med at samarbejde med socialøkonomiske virksomheder.


Dato:
 Fredag d.13. juni 2014, kl.15.30 -16.30
Sted: BRFkredit telt, plads D12, Danchels Anlæg
Panel: Sven Blomberg, Formand, BRFkredit og VFSA. Torben Schreiber, Direktør, Schreiber Gruppen. Helle Holt, Seniorforsker, SFI – Det Nationale Forskningscenter for Velfærd. Oliver Maxwell fra den socialøkonomiske virksomhed ByBi. Lars Jannick Johansen fra Den Sociale Kapitalfond. Adm. Direktør Allan Agerholm fra Crowne Plaza.


Tema for debatten:
VFSA arbejder for at øge virksomheders sociale ansvar og inviterer derfor til debat om, hvorvidt et styrket samarbejde mellem traditionelle og socialøkonomiske virksomheder kan øge beskæftigelsen for udsatte borgere.

Mange virksomheder tager et socialt ansvar og ansætter mennesker med særlige udfordringer. Men nogle mennesker er så langt fra arbejdsmarkedet, at de har brug for en mere skånsom vej ind. Denne opgave forsøger en række socialøkonomiske virksomheder at påtage sig. Virksomhederne har dog ikke tilstrækkeligt kendskab til, hvad socialøkonomiske virksomheder er, og tænker derfor heller ikke på dem som relevante underleverandører eller samarbejdspartnere. Men måske kan flere virksomheder tage et medansvar for et mere rummeligt arbejdsmarked ved netop at samarbejde med socialøkonomiske virksomheder.

Politisk er der stor fokus på, hvordan socialøkonomiske virksomheder kan hjælpe flere udsatte grupper i beskæftigelse. Men deres succes afhænger i høj grad af, at traditionelle virksomheder køber deres varer eller ydelser.

About Feinful

Check Also

Afdelingsleder Anette Schandorph fra ISS Facility Services interviewes til Folkemødet 2015

VFSA talte virksomhedernes sag på Folkemødet 2015

Er der noget, alle kan blive enige om, når velfærdssamfundet diskuteres, så er det dette: …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *