Jan 20, 2019
Home » Om VFSA » Integration foregår på arbejdspladserne

Integration foregår på arbejdspladserne

Virksomheder spiller en afgørende rolle i integration af de flygtninge, som kommer til landet i disse år. En lang række VFSA-virksomheder har allerede vist, at det kan lade sig gøre.

Entreprenørvirksomheden NCC har oprettet en jobskole for flygtninge, som skal uddanne flygtninge til at tage job i byggebranchen, og hos IBM stiller ledende medarbejdere sig til rådighed som erhvervsmentorer for flygtninge.

Det er blot to eksempler på VFSA-virksomheder, som med stort engagement og vidt forskellige metoder skaber job til flygtninge på arbejdsmarkedet.

For VFSA står det helt klart, at hvis vi som samfund skal håndtere integration af op til 17.000 flygtninge, som forventes at komme ud i kommunerne alene i år, så skal virksomhederne tage en del af ansvaret.

Det er også i virksomhedernes egen interesse at gå nye veje, når der skal rekrutteres, for i flere brancher meldes der om mangel på arbejdskraft. I et nyt inspirationskatalog præsenterer en lang række VFSA-virksomheder deres erfaringer med a tage imod flygtninge i først praktik og sidenhen i job.

Virksomhedernes erfaringer og gode råd vil vi med inspirationskataloget gerne give videre, så endnu flere virksomheder kan komme i gang med at integrere flygtninge på arbejdspladsen.

Af samme årsag er VFSA i denne uge desuden massivt til stede på Folkemødet på Bornholm, hvor flere af VFSAs medlemsvirksomheder deltager i en lang række arrangementer med integration af flygtninge som det altoverskyggende emne.

Mød os til arrangementer med LO og FTF, Dansk Flygtningehjælps Ungdom, Beskæftigelsesministeriet, Socialdemokratiet, Radikale Venstre og mange flere.

Du kan også frit downloade vores inspirationskatalog

Med venlig hilsen

Sven Blomberg

Formand for VFSA
Viceordførende direktør, Jyske Bank

About SvenBlomberg

SvenBlomberg
Sven Blomberg er Viceordførende direktør i Jyske Bank og formand for VFSA. Sven brænder særligt for, at det lykkes at skabe arbejdspladser, hvor der er plads og vilje til manfoldighed.

Check Also

Mange virksomheder i spil til CSR People Prize

Så kan vi fortælle godt nyt om CSR People Prize og prisen som årets socialt …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *