Jan 20, 2019
Home » Business cases » Klar viden er forudsætning for værdifulde fleksjob

Klar viden er forudsætning for værdifulde fleksjob

Fleksjob er en god måde at give en person med nedsat arbejdsevne en tilknytning til arbejdsmarkedet. Og mange danske virksomheder har gode erfaringer med fleksjob.

Ansatte i fleksjob leverer værdifuld arbejdskraft, der passer til din virksomheds behov. Eksempelvis har du mulighed for at få løst mindre opgaver i din virksomhed, som det ellers kan være svært at finde faset ansatte til.

Brug for at være en del af et arbejdsfællesskab

Èn af de virksomheder, der har gode erfaringer med fleksjobansættelser, er Falck. HR-udviklingskonsulent & CSR-ansvarlig Rikke Fabricius udtaler:

”I Falck bruger vi fleksjob til medarbejdere og borgere, der ikke kan arbejde på ordinære vilkår – men som alligevel har meget at bidrage med, og som alle andre har brug for at være en del af et arbejdsmæssigt fællesskab. Det er vores oplevelse, at vores fleksjobmedarbejdere er meget loyale og sætter stor pris på de muligheder, der ligger i at kunne arbejde på denne måde – dvs. hvor der både er en fleksibilitet, og hvor man samtidig har muligheden for at gøre en forskel på en arbejdsplads. På denne måde er fleksjobordningen en vigtig del af Falcks fastholdelsespolitik”.

Guide vejleder til fleksjob med værdi

Af og til oplever arbejdsgivere forvirring omkring regler og forpligtelser, som ofte er knyttet til fleksjobansættelser.

For at nedbringe tvivl og i stedet skabe klare rammer for ansættelse af fleksjobbere, har Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering udarbejdet en ny guide, som giver klare svar og vejledninger til arbejdsgivere, der har ansatte i fleksjob – eller som ønsker at etablere et fleksjob.

Guiden orienterer om væsentlige fokuspunkter omkring et fleksjob, som er:

  • Gode råd ved ansættelsen
  • Udvikling i fleksjobbet og løbende opfølgning
  • Anbefalinger, hvis der opstår problemer i ansættelsen.

Med i guiden får du desuden en skabelon til en tillægsaftale, du kan bruge til nærmere at beskrive arbejdsopgaver, indhold og udviklingsmuligheder i fleksjobbet.

Tryghed i fleksjob for både arbejdsgiver og medarbejder

Brug guiden som vejleder, hvis du overvejer at ansætte en person i fleksjob. Eller hvis du allerede har medarbejdere ansat i fleksjob.

Det skaber tryghed for både arbejdsgiver og arbejdstager med et fælles, informeret grundlag – og det er vejen til flere fleksjob med værdi.

Find “Guide til arbejdsgivere – Fleksjob med værdi” på star.dk/reformer.

Mod på livet med et fleksjob

Peter Johansen er én ud af mange kolleger, der gør en stor forskel i dagligdagen hos Falck.

”Jeg ville ønske, at andre fik samme chance som mig, så også de kan opleve at få mere mod på livet. For et par år siden havde jeg aldrig turdet pakke bilen og tage til Legoland, men det gør jeg nu. Og så er der lige det med at være ’ham der fra Falck’,” fortæller Peter, der lige har fejret 10 års jubilæum i Falck, St. Fredensborg.

Nogle af Falcks fleksjobmedarbejdere arbejder ikke mange timer ugentligt, men de bidrager til det faglige og sociale fællesskab, ligesom der er gode eksempler på, at disse medarbejdere efter en periode har kunnet gå op i ugentligt timetal.

Få mere viden om fleksjob på cabiweb.dk

About Søren Rasmussen

Søren Rasmussen
Søren Rasmussen, sekretariatsmedarbejder i VFSA

Check Also

Elite Miljø og Trinity Hotel vinder CSR People Prize 2017!

Stort tillykke til Elite Miljø og Trinity Hotel & Konference Center, der netop er blevet …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *