Jan 20, 2019
Home » Flygtninge » Lancering af virksomhedsstafet skal hjælpe flygtninge tættere på det danske arbejdsmarked
CSR People Prize 2016

Lancering af virksomhedsstafet skal hjælpe flygtninge tættere på det danske arbejdsmarked

Virksomhedsforum for Socialt Ansvar (VFSA) lancerede mandag d. 7. november virksomhedsstafetten Virksomheder møder flygtninge til VFSA’s og Dansk Industris (DI) fælles konference ’Danske Pionerer for Bæredygtighed’.

Det er afgørende, at flygtninge kommer ind på det danske arbejdsmarked – både for deres egen, for virksomhederne og for samfundets skyld. Det kræver, at flygtninge får et tidligt indblik i arbejdsmarkedet og dansk arbejdskultur. Med afsæt i denne ambition, lancerede VFSA i Industriens Hus mandag d. 7. november en virksomhedsstafet, der skal bringe flygtninge og danske virksomheder tættere på hinanden.

På konferencen blev der bl.a. sat fokus på, hvordan FN’s Verdensmål for bæredygtig udvikling hænger sammen med integration af mennesker på kanten af arbejdsmarkedet – herunder flygtninge. Stafetten sætter fokus på mødet mellem virksomheder og flygtninge, og det er tanken, at virksomheder her med en lille indsats kan bidrage til at øge flygtninges kendskab til virksomheden og det danske arbejdsmarked, og hermed både løfte en fælles samfundsmæssig udfordring og samtidig få kontakt til potentielle, kommende medarbejdere.

Virksomheder griber stafetten ved at kontakte et lokalt jobcenter eller en sprogskole og tilbyde at holde et oplæg over for en gruppe flygtninge. Der er vide rammer for oplæggets form og indhold, som aftales mellem virksomheden og det pågældende jobcenter eller sprogskolen. Efter et oplæg sender virksomheden stafetten videre til andre virksomheder i deres netværk og spreder den gode historie fra mødet.

VFSA har samlet information om stafetten, og om hvordan man deltager på denne side.

Find inspiration til oplægget og materiale om stafetten her.

Find kontaktoplysninger på potentielle samarbejdspartnere her.

Vi håber, at din virksomhed vil være med til at gribe stafetten og fortælle os om jeres oplevelse!

About Søren Rasmussen

Søren Rasmussen
Søren Rasmussen, sekretariatsmedarbejder i VFSA

Check Also

Falck rykker stafetten til Gladsaxe

Falck greb virksomhedsstafetten og mødtes med engagerede og spørgelystne flygtninge i Jobcenter Gladsaxe. Mandag den …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *