Jan 20, 2019
Home » Business cases » Måling af virksomheders sociale ansvar var til debat på VFSA og DI’s konference ’Danske Pionerer for Bæredygtighed’ d. 7. nov.
CSR Awards 2016

Måling af virksomheders sociale ansvar var til debat på VFSA og DI’s konference ’Danske Pionerer for Bæredygtighed’ d. 7. nov.

Der var fuldt hus i Industriens Hus mandag d. 7. november, da Virksomhedsforum for Socialt Ansvar (VFSA) i samarbejde med Dansk Industri afholdt konferencen ’Danske Pionerer for Bæredygtighed’, der satte fokus på danske virksomheders arbejde med FN’s Verdensmål for bæredygtig udvikling.

På VFSA’s break-out session kom måling af virksomheders sociale ansvar og værdien af dette på dagsordenen. Formand for VFSA og viceordførende direktør i Jyske Bank, Sven Blomberg, præsenterede her VFSA’s benchmarkingmodel, som består af ti konkrete spørgsmål, som virksomheder kan måle sig på. Han forklarede bl.a., hvordan benchmarking af virksomheders sociale ansvar kan være med til at gøre området mere konkret og målbart, og dermed inspirere flere virksomheder til at arbejde strategisk med social ansvarlighed i forhold til udsatte grupper på kanten af arbejdsmarkedet.

Herefter fortalte Morten Binder, direktør i Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering, om de samfundsøkonomiske gevinster, der er forbundet med at få udsatte grupper af ledige ind på arbejdsmarkedet, ligesom han rådgav virksomheder til at tænkte i flere bundlinjer, når der skal sættes tal på virksomheders sociale ansvar.

Find Sven Blombergs indlæg her.

Find Morten Binders indlæg her.

I den efterfølgende paneldebat blev det debatteret, hvordan forskellige typer af virksomheder og kommuner i praksis kan bruge måling af virksomheders sociale ansvar. Her blev potentialet i at inkludere virksomheders sociale ansvar i udbudsmateriale fra det offentlige fremhævet af bl.a. Arriva og Falck. Furesø Kommunes 1. Viceborgmester, Preben Sandberg Pettersson, fortalte endvidere om, hvordan de har sænket dækningsbidraget i kommunen til gengæld for, at virksomhederne forpligter sig til aktivt at arbejde for at skabe jobmuligheder for nye flygtninge og andre udsatte borgere i kommunen. Det seneste medlem af VFSA, Torben Möger Pedersen, direktør i PensionDanmark, talte bl.a. om vigtigheden af, at virksomheder bliver bedre til at synliggøre de økonomiske gevinster, der er forbundet med deres CSR-indsatser – både for samfundet og virksomheden.

Du kan teste benchmarkingmodellen på din egen virksomhed her.

About Søren Rasmussen

Søren Rasmussen
Søren Rasmussen, sekretariatsmedarbejder i VFSA

Check Also

Elite Miljø og Trinity Hotel vinder CSR People Prize 2017!

Stort tillykke til Elite Miljø og Trinity Hotel & Konference Center, der netop er blevet …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *