Jan 20, 2019
Home » Mette Willemoe Wang – Coop Danmark A/S

Mette Willemoe Wang – Coop Danmark A/S

Hvorfor er du medlem af VFSA?

Jeg er medlem af VFSA, fordi jeg og Coop mener, at det er vigtigt at tage et socialt ansvar. Og fordi ansvarlighed og troen på at forskellighed flytter os og forbedrer os er en del af Coops DNA. Vidensdeling om social ansvarlighed gør en forskel for samfundet og for Coop.

3 argumenter for at tage et socialt ansvar:

1. Det gavner samfundet
2. Det gør en væsentlig forskel for mennesker
3. Det bidrager positivt til forretningen og skaber stolthed blandt medarbejderne for værdien af forskellighed

Hvad kræver det af virksomhederne?

Det kræver:

1) En generel interesse i at løse samfundsmæssige udfordringer baseret på en forretningsmæssig forståelse for, at social ansvarlighed gavner samfundet, det enkelte individ og forretningen.

2) En vedvarende kommunikation om resultaterne af arbejdet med social ansvarlighed til inspiration for andre i organisationen.

3) Ansvarlighed er en virksomhedsværdi og del af forretningens ledelsesholdninger.

Hvad brænder du særligt for / din mærkesag?

Jeg brænder for mangfoldighed, fordi jeg tror på, at forskelligheden flytter os og forandre os. Som en af Danmarks største arbejdspladser har vi en forpligtelse til at tage et socialt ansvar. Min mærkesag er udsatte unge. Vores projekt “Klar til Start” har vist, hvordan unge der lider af Autisme Spektrum Forstyrrelser (ASF) kan blive klædt på til at varetage et arbejde med respekt for det rette match mellem den unge og arbejdspladsen. Projektet giver de unge selvtillid, noget at stå op til samtidig med, at de unge er en gevinst for såvel butikkerne som kunderne, fordi de har en særlig evne til at skabe spændende og indbydende butikker og har en helt særlig sans for detaljer.

 

Mette Willemoe Wang

Direktør for Jura, HR HQ, Arbejdsmiljø og mangfoldighed og Risk
Coop Danmark A/S

T: 5159 4411
M: 5159 4411
@: mette.willemoe.wang@coop.dk

(Alternativt kontakt til presseansvarlig)

Informationsdirektør, Jens Juel Nielsen: M: 5159 4468

Case fra virksomheden

Fakta: Klar til start (autister) www.klartilstart.dk

Enkeltbutik; Kvickly Ribe (udsatte borgere) https://dhblad.dk/kvickly-tager-socialt-ansvar-alvorligt-04/06-2013

Enkeltbutikker; Kvickly Middelfart, Kvickly Egedal og Kvickly Odder (Bedst til praktisk og økonomisk støtte) http://www.danskekommuner.dk/Artikelarkiv/2017/Magasin-09/Tema-Erhverv/

Enkeltbutik; Superbrugsen Toftlund (voksne på kanten af arbejdsmarkedet) https://www.tvsyd.dk/artikel/superbrugsen-i-toftlund-faar-pris-sit-sociale-ansvar

Enkeltbutik; Dagli’brugsen Brenderup (voksne på kanten af arbejdsmarkedet)  http://www.fyens.dk/middelfart/Socialt-ansvar-I-DagliBrugsen-er-hver-femte-medarbejder-ansat-paa-specielle-vilkaar/artikel/3090230

Virksomhedsprofil

Branche: Detailhandel
Antal medarbejdere: 40.600
Placering: Albertslund

Medarbejdersammensætning:
Nydanskere: 8,3 %
Medarbejdere med handicap: Registreres ikke
Seniorer (+55): 7,6 %
Kvindelige ledere: 25,5 %

Særlige vilkår: 6,1 %
Antal elevstillinger: 2,2 %
Sygefraværsprocent: 2,5 %
Personaleomsætning: 48,3 %

Hvordan er virksomhedens arbejde med socialt ansvar organiseret?

Coop Danmark har en Mangfoldighedsafdeling, der arbejder med socialt ansvar. HR og CSR er også afdelinger, der er involveret i mangfoldighedsarbejdet.

Coop Danmarks arbejde med socialt ansvar bygger på en 150 årig lang tradition for, at de enkelte butikker tager et socialt ansvar gennem ansættelse af personer med særlige behov – personer på kanten af arbejdsmarkedet, fleksjob, løntilskud eller virksomhedspraktik. Initiativet, den praktiske løsning og den positive omtale er lokalt forankret.

Hvilke politikker/afrapporteringer har virksomheden på området?

Danmark har en politik for Social Ansvarlighed og en sygefraværspolitik og udgiver hvert år en ansvarlighedsrapport: https://om.coop.dk/ansvarlighed/ansvarlighedsrapport.aspx