Mar 30, 2017
Home » Om CSR People Prize

Om CSR People Prize

Virksomhedsforum for Socialt Ansvar (VFSA) uddeler CSR People Prize for at hylde de virksomheder i Danmark, der gør en ekstraordinær indsats for at udvise socialt ansvar over for både medarbejdere og lokalsamfund.

Indstillinger til CSR People Prize 2016 er nu lukket

Igen i år uddeler VFSA CSR People Prize til virksomheder, der tager et særligt socialt ansvar.

Læs om de nominerede virksomheder til CSR People Prize 2016

Læs mere om indstillingen – trin for trin her.

Læs mere om bedømmelseskriterierne her.

Prisuddeling med fokus på CSR People område

VFSA har siden 1998 uddelt CSR People Prize hvert år, og det er således en af de mest veletablerede CSR-priser i Danmark.

De seneste 5 år er prisen blevet uddelt i samarbejde med CSR Fonden og som en del af CSR Awards. CSR Fonden eksisterer ikke længere, og derfor foregår prisuddelingen i år som et selvstændigt event. Dette giver os mulighed for at fokusere udelukkende på CSR People området.

Eventen og prisuddelingen løber af stablen d. 7. november i København, hvor H.K.H. Prins Joachim overrækker CSR People Prize til vinderne.

De gode eksempler skal inspirere andre

CSR People Prize uddeles hvert år til to virksomheder, der via konkrete initiativer har vist at deres sociale ansvar er forankret i både dagligdagen og ledelsens visioner.

Formålet med uddelingen af CSR People Prize er at fremhæve de gode initiativer, erfaringer og resultater, der skabes, når en virksomhed påtager sig et socialt ansvar i forhold til at forebygge medarbejdernedslidning og arbejdsulykker, samt fastholde og indsluse udsatte grupper på arbejdsmarkedet.

Således ønsker VFSA både at hylde de gode eksempler ved uddelingen af CSR People Prize, samt bruge disse til at inspirere andre virksomheder til at tage et socialt ansvar.

Hvem kan få prisen?

Alle virksomheder i Danmark – offentlige som private, store som små – der udviser socialt ansvar overfor deres medarbejdere og deres lokalsamfund, kan søge CSR People Prize. CSR People Prize uddeles i to kategorier:

– Mindre virksomheder (under 100 medarbejdere)
– Større virksomheder (over 100 medarbejdere)

OBS: CSR People Prize kan ikke søges af socialøkonomiske virksomheder. Det skyldes at prisen er sat i verden for at fremme socialt ansvar blandt kommercielle virksomheder, der ikke allerede har socialt ansvar som deres primære felt og indsatsområde.

VFSA sætter fokus på flygtninge

I 2016 har VFSA særligt fokus på, hvordan flere flygtninge kan integreres på arbejdsmarkedet. VFSA ønsker at inspirere virksomheder til at bidrage til, at flygtninge hurtigst muligt bliver introduceret til det danske arbejdsmarked, så de bliver en ressource for virksomhederne og for samfundet.

Derfor er integration af flygtninge et tema for de faglige aktiviteter og oplæg ved årets prisuddeling. Derudover skal vindere og nominerede til CSR People Prize selvfølgelig hyldes på dagen og deres eksempler og erfaringer deles med publikum.

Bliv inspireret
Som en del af indsatsen for flygtninge, har VFSA netop udgivet ”Virksomheder integrerer flygtninge” – et inspirationskatalog, hvor VFSAs virksomheder giver konkrete eksempler på, hvordan virksomheder kan integrere flygtninge på arbejdsmarkedet.

Download kataloget her.

Virksomheder møder flygtninge
Til efteråret søsætter VFSA desuden en stafet under navnet ”Virksomheder møder flygtninge”. Her opfordres virksomheder til at gribe stafetten og møde en gruppe flygtninge fra et lokalt integrationsforløb for at fortælle om arbejdslivet i deres virksomhed. Stafetten gives videre fra virksomhed til virksomhed, så flygtninge kan få et indblik i det danske erhvervs- og arbejdsliv.