Jan 20, 2019
Home » Folkemødet » Skolerne vil samarbejde mere med virksomhederne
Skoler og virksomheder vil arbejde tættere sammen, viser en ny undersøgelse.

Skolerne vil samarbejde mere med virksomhederne

Samarbejdet mellem skoler og virksomheder halter, og nu vil landets skoleledere skrue op for samarbejdet, viser en ny undersøgelse fra Skolelederforenignen og VFSA. Det kan især komme udsatte unge til gavn, mener ekspert.

En undersøgelse blandt landets skoleledere, som Skolelederforeningen har gennemført i samarbejde med VFSA – Virksomhedsforum for Socialt Ansvar, viser, at virksomheder og humanitære organisationer er blandt de aktører, som skolerne samarbejder mindst med.

Ifølge undersøgelsen har 29 procent i høj grad eller i meget høj grad samarbejdet med virksomheder gennem det seneste år. Til sammenligning har knap 49 procent i høj grad eller meget høj grad samarbejdet med kulturinstitutioner.

Der er dog et stort potentiale for et tættere samarbejde, for undersøgelsen viser, at skolelederne gerne vil arbejde tættere sammen med virksomhederne. Og det hilser formand for Skolelederforeningen, Claus Hjortdal, velkommen.

Hele undersøgelsen præsenteres til et arrangement på Folkemødet på Bornholm fredag d. 16. juni, hvor VFSA og Skolelederforeningen sætter virksomhedernes rolle i folkeskolen til debat.

Udsatte unge har særligt gavn af samarbejde med virksomheder

Hos VFSA er formand Sven A. Blomberg, der også er viceordførende direktør i Jyske Bank, ligeledes glad for at se, at skolerne er åbne for et tættere samarbejde med erhvervslivet. Han er overbevist om, at virksomheder kan give nogle nye perspektiver til undervisningen i skolerne. Det gælder for alle elever, men især udsatte unge kan have glæde af en tættere kontakt til virksomheder, mener han.

”Vi har en udfordring med en stor gruppe unge, som ikke trives i skolen, og dem skal vi have fat i hurtigst muligt, ellers risikerer vi at tabe dem på gulvet. I en virksomhed får de et meget konkret indblik i dagligdagen på en arbejdsplads, og her er der nogle spilleregler, som er meget anderledes end i skolen,” siger Sven A. Blomberg i en pressemeddelelse.

Jesper Pedersen, seniorkonsulent og unge-ekspert hos videns- og netværkshuset Cabi, mener også, at virksomhederne kan og bør spille en større rolle i skolerne. Især over for de unge, som har det svært i skolen.

Virksomheder kan tilbyde en mere praksisnær læringsstil, og på en virksomhed kan de unge genfinde lysten til at lære og finde den selvtillid de har mistet i skolen. Og de kan opleve at her er nogle der har brug for dem og måske opleve succes for første gang i lang tid, mener Jesper Pedersen.

Se hele undersøgelsen fra Skolelederforeningen og VFSA

Se pressemeddelelse om undersøgelsen

 

About Jakob Rom

Jakob Rom
Jakob Rom Johansen er kommunikationsmedarbejder i videns- og netværkshuset Cabi, som arbejder tæt sammen med VFSA. Jakob bistår VFSA med rådgivning og praktiske opgaver inden for kommunikation

Check Also

Sommerhilsen: CSR skal give mening for forretningen

I første halvår af 2016 er virksomhedernes samfundsmæssige og sociale ansvar (CSR) støt kommet endnu …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *