Sep 26, 2018
Home » CSR People Prize » Stærkt kandidatfelt dyster om CSR People Prize
Glade vindere fra Restaurant Dronning Louise ved CSR People Prize 2015

Stærkt kandidatfelt dyster om CSR People Prize

Konkurrencen om at blive årets mest socialt ansvarlige virksomhed bliver hård. I alt 79 virksomheder i alle størrelser er i spil til at vinde CSR People Prize 2016. Siden 1998 har vi uddelt prisen, der går til virksomheder, som tager et særligt socialt ansvar, og i år bliver vinderne fundet og hædret ved en CSR-konference, som vi afholder i samarbejde med DI.

Prisen går til virksomheder, som viser socialt ansvar ved fx at forebygge stress og sygdom på arbejdspladsen, fastholde medarbejdere, som fx rammes af sygdom, eller ved at rekruttere medarbejdere fra kanten af arbejdsmarkedet.

Og kandidaterne til prisen tæller både helt små virksomheder og store koncerner med strategier og regnskaber for CSR. Og virksomhederne fordeler sig også på vidt forskellige brancher som håndværk, hotel og restauration, produktion, service og meget andet.

Når kandidatfeltet rummer så mange forskellige typer virksomheder, så siger det mig, at alle virksomheder kan være socialt engagerede, og mange er heldigvis villige til at tage ansvaret på sig. Det har vi brug for, hvis vi skal lykkes med at udvide arbejdsstyrken og skabe et mere inkluderende arbejdsmarked, hvor eksempelvis unge med udfordringer eller mennesker med et handicap også har mulighed for at bidrage og bruge deres kompetencer.

To virksomheder hædres for deres sociale ansvar

Igen i år vil der være to vindere.  Prisen går nemlig til en stor virksomhed med over 100 ansatte, og til en mindre virksomhed med under 100 ansatte.

Som noget nyt uddeles prisen i år til en CSR-konference, som VFSA arrangerer i samarbejde med Dansk Industri. På konferencen bliver der sat fokus på den tredobbelte bundlinje People, Planet and Profit, hvor der bl.a. fokuseres på bedre ressourceanvendelse og virksomheders muligheder for at integrere flygtninge.

Virksomheder kan være med til at løfte en stor integrationsopgave, og samtidig kan flygtninge være en del af svaret på den mangel på arbejdskraft, som begynder at vise sig i nogle brancher. Derfor er flygtninge på arbejdsmarkedet et tema, der har optaget VFSA meget i år, hvor vi bl.a. har udgivet et inspirationskatalog med erfaringer fra VFSA’s medlemsvirksomheder med at integrere flygtninge på arbejdspladsen.

 

Med venlig hilsen

Sven A. Blomberg

About SvenBlomberg

SvenBlomberg
Sven Blomberg er Viceordførende direktør i Jyske Bank og formand for VFSA. Sven brænder særligt for, at det lykkes at skabe arbejdspladser, hvor der er plads og vilje til manfoldighed.

Check Also

Mange virksomheder i spil til CSR People Prize

Så kan vi fortælle godt nyt om CSR People Prize og prisen som årets socialt …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *