Jan 20, 2019
Home » Udsatte unge

Udsatte unge

Baggrund

VFSA ønsker med dette tema at sætte fokus på, hvordan virksomheder kan hjælpe udsatte unge videre mod uddannelse og arbejdsmarkedstilknytning. Ved at tage udsatte unge ind kan virksomheder løfte et socialt ansvar og samtidig imødekomme den stigende efterspørgsel på arbejdskraft.

En stor gruppe unge, især drenge, passer ikke ind i skabelonen med folkeskole, ungdomsuddannelse, mere uddannelse og arbejde. For de unge, som har svært ved at finde sig til rette i uddannelsessystemet, kan en virksomhedspraktik eller et job være en mere praktisk vej videre. Det kan motivere og afklare de unge til at tage en uddannelse og i sidste ende opnå en bedre tilknytning til arbejdsmarkedet. Derfor arbejder VFSA for at engagere flere virksomheder i arbejdet med at skabe job og uddannelse til udsatte unge.

Konkrete aktiviteter

VFSA har i samarbejde med Skolelederforeningen i foråret 2017 fået foretaget en undersøgelse af folkeskolens samarbejde med virksomheder, som du kan downloade herunder:

Læs mere om undersøgelsen

Download undersøgelsen

I forlængelse af denne undersøgelse inviterede VFSA sammen med en række samarbejdspartnere i efteråret 2017 til en række regionale arrangementer om unge og målretning af fremtidens arbejdskraft. Arrangementerne resulterede i en række konkrete anbefalinger til, hvordan folkeskoler, virksomheder, kommuner og erhvervsskoler kan arbejde bedre og tættere sammen – bl.a. om at styrke folkeskoleelevers praktiske og erhvervsrettede kompetencer.

Læs mere om anbefalingerne

Download anbefalingerne