Jan 20, 2019
Home » Folkemødet » VFSA talte virksomhedernes sag på Folkemødet 2015
Afdelingsleder Anette Schandorph fra ISS Facility Services interviewes til Folkemødet 2015
Afdelingsleder Anette Schandorph interviewes til Folkemødet 2015 om blandt andet samarbejdet med jobcentre

VFSA talte virksomhedernes sag på Folkemødet 2015

Er der noget, alle kan blive enige om, når velfærdssamfundet diskuteres, så er det dette: Virksomhederne skal løfte et større ansvar og tage mod flere medarbejdere, også fra kanten af arbejdsmarkedet.

Det er et synspunkt, vi bakker op om i VFSA. Virksomhederne er en nøgleaktør, hvis flere skal fra overførselsindkomst og i arbejde. Det er på virksomhederne, at jobbene er.

Men skal det lykkes, er man nødt til at sætte sig ind i, på hvilke betingelser virksomhederne kan tage den stadigt større del af slæbet.

Først og fremmest er det nødvendigt, at virksomhederne kommer til orde, når planerne for fremtiden drøftes. Ellers bliver det hult og urealistisk.

VFSA blev hørt på Folkemødet 2015
VFSA deltog på Folkemødet 2015 med netop det formål at sørge for, at virksomhedernes vinkel bliver tænkt med, når såvel de overordnede linjer som de konkrete løsninger er på tegnebrættet.

Redningsdirektør i Falck og næstformand for VFSA Lars Vester Pedersen talte det sociale ansvars sag i DJØF’s debat om ufaglært kontra højtuddannet arbejdskraft, og på Bikubenfonden og Fonden Realdanias arrangement ’Unge hjemløse. Spiller du med?’ diskuterede han vejen til job for unge hjemløse.

Ved samme arrangement deltog CSR-direktør og medlem af VFSA’s arbejdsgruppe Lene Hjorth fra Jyske Bank i en workshop om de unge hjemløses jobperspektiv. Hun delte desuden ud af sine erfaringer til partiet Alternativets arrangement under overskriften ’Nedsat arbejdstid til frivilligt arbejde?’.

Adm. direktør hos Bella Center Group og VFSA-medlem Allan Agerholm bød ind på Det Sociale Netværks arrangement ’Hvordan får vi psykisk sårbare ud på arbejdsmarkedet?’. Blandt de øvrige deltagere var tidligere statsminister Poul Nyrup Rasmussen.

Flere medlemmer af VFSA’s arbejdsgruppe stillede op til interview hos DK4, som rapporterede fra Bornholm og bl.a. satte spot på socialøkonomi og samskabelse. Blandt andet blev afdelingschef Anette Schandorph fra VFSA-medlemmet ISS Facility Services interviewet (se billedet i toppen af indlægget).

Filmene kan ses på vimeo.com

Andre af VFSA’s medlemmer havde forberedt at tale virksomhedernes sag ved arrangementer hos Beskæftigelsesministeriet og Dansk Socialrådgiverforening, som blev aflyst i sidste øjeblik på grund af valgudskrivelsen.

VFSA-næstformand Lars Vester Pedersen diskuterer unge hjemløse
VFSA-næstformand Lars Vester Pedersen diskuterer unge hjemløse på Bikubenfonden og Fonden Realdanias arrangement på Folkemødet 2015

 

VFSA-medlem Allan Agerholm debatterer Folkemødet 2015
VFSA-medlem Allan Agerholm (yderst til venstre) debatterer job til psykiske sårbare til Folkemødet 2015

About vfsa

vfsa
Christina Schultz er Sekretariatsleder for Virksomhedsforum for Socialt Ansvar, som består af toneangivende danske erhvervsledere. VFSA tror på, at socialt ansvar betaler sig og arbejder målrettet på at sætte socialt ansvar på dagsordenen, både i det politiske system og hos danske virksomheder.

Check Also

Lån en topleder – VFSA tilbyder debattører om socialt ansvar til dit Folkemøde-arrangement

Både virksomhed og samfund vinder, når virksomheder tager et socialt ansvar og skaber jobs til …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *