Jun 22, 2018
Home » Virksomheders erfaringer » VFSA-virksomheder melder sig klar til flygtninge
Billede af mangfoldige hænder i vejret
VFSA-virksomheder tager mod flygtninge og vinder medarbejdere.

VFSA-virksomheder melder sig klar til flygtninge

Da statsminister Lars Løkke Rasmussen torsdag d. 24. september inviterede organisationer og virksomheder til såkaldt civilt topmøde om en bedre integrationsindsats, troppede flere medlemmer af VFSA op for at bidrage til fælles løsninger.

Blandt de lydhøre deltagere på topmødet var entreprenørvirksomheden og VFSA-medlemmet NCC. For NCC kan det stigende antal flygtninge vise sig at være en forretningsmæssig mulighed, fortæller direktør Peter Jonasen til dr.dk.

”Vi kan godt mærke i vores branche, at vi mangler arbejdskraft på vores byggepladser. Vi har længe gået med tanker om, at flygtningesituationen vil kunne løse nogle af jobproblemerne for os.”

Læs på dr.dk: Virksomheder inden Løkkes topmøde: Flygtninge skal i job hos os

Kompetenceafklaring er et must

NCC peger ligesom et andet VFSA-medlem, Grundfos, på, at det er afgørende, at man hurtigst muligt får kompetenceafklaret de syriske flygtninge.

”Vi ved, at syrere er ganske veluddannede. Det kunne være, der er ingeniører eller andre, der gerne vil skabe sig en fremtid i Grundfos,” siger pumpekoncernens kommunikationschef Kim Skibsted til dr.dk.

Han fortæller, at Grundfos allerede samarbejder med kommunerne i oplandet omkring Bjerringbro om at få flygtninge og indvandrere i job.

ISS tager 100 i praktik

VFSA-medlemmet ISS Facility Services A/S deltog også på topmødet, og adm. direktør Martin Gaarn Thomsen slog med det samme til og erklærede sig klar til at etablere 100 virksomhedspraktikpladser – ikke for deres blå øjnes skyld, men fordi mangfoldighed og forretning ifølge erfaringerne hos ISS går hånd i hånd:

”Det er en god forretning for ISS, fordi mangfoldige teams er mere effektive end ikke-mangfoldige teams. Det er en god forretning for samfundet, og sidst, men ikke mindst, er det godt for den enkelte flygtning,” skriver adm. direktør Martin Gaarn Thomsen i et indlæg på sin LinkedIn-profil.

Læs indlægget: ISS tager medansvar for bedre og hurtigere integration af flygtninge

Debatten fortsætter til CSR Awards 2015

Martin Gaarn Thomsen uddyber sine synpunkter på CSR Awards d. 7. oktober i Vejle, når han byder arbejdsmarkedschef Michael Petterson fra Jobcenter Vejle op til debat om integration af flygtninge på arbejdsmarkedet.

Se programmet til CSR Awards 2015

Ud over NCC, Grundfos og ISS deltog VFSA-medlemmerne BC Hospitality Group og Arriva på topmødet. Malervirksomheden Helge og Michael Jørgensen A/S, der tidligere har vundet CSR People Prize, og Restaurant Dronning Louise, som er nomineret til prisen i år, deltog også.

Find mere om topmødet

About vfsa

vfsa
Christina Schultz er Sekretariatsleder for Virksomhedsforum for Socialt Ansvar, som består af toneangivende danske erhvervsledere. VFSA tror på, at socialt ansvar betaler sig og arbejder målrettet på at sætte socialt ansvar på dagsordenen, både i det politiske system og hos danske virksomheder.

Check Also

Klar viden er forudsætning for værdifulde fleksjob

Fleksjob er en god måde at give en person med nedsat arbejdsevne en tilknytning til …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *