Jan 20, 2019
Home » CSR People Prize » Vi uddeler CSR People Prize endnu en gang
CSR People Prize 2016

Vi uddeler CSR People Prize endnu en gang

Virksomheder, der tager et socialt ansvar, fortjener at blive hyldet, og derfor har VFSA i 19 år i træk uddelt CSR People Prize. Det vil vi blive ved med. 

VFSA vil også i år uddele CSR People Prize til virksomheder, der tager socialt ansvar ved at passe godt på deres ansatte eller ved at ansætte medarbejdere fra kanten af arbejdsmarkedet.

Da prisen blev uddelt for første gang i 1999, hed den Netværksprisen, siden tog den navneforandring til CSR People Prize, og ligesom prisen har eksisteret i forskelige former, har også virksomhedernes sociale ansvar gennemgået markante ændringer siden prisen blev til.

Markante ændringer i samfundsansvaret

Mange danske virksomheder har i årevis taget et socialt ansvar, men igennem de sidste tyve år har vi set en udvikling, så virksomhederne i dag arbejder langt mere strategisk med begrebet og tænker det ind i selve forretningen. Den tendens vil forhåbentlig blive endnu mere udbredt ved, at danske virksomheder tager FN’s 17 Verdensmål for en bæredygtig udvikling til sig og bruger Verdensmålene som en yderlige løftestang til at arbejde strategisk med samfundsansvar og bæredygtighed. Udviklingen har betydet, at vi i dag er i stand til at rumme mennesker, som for få år siden ikke ville have en chance på arbejdsmarkedet.

Sidste års vindere af CSR People Prize, Logistikkompagniet [se film] og ISS Facility Services [se film], er begge glimrende eksempler på virksomheder, der tænker deres sociale ansvar ind i forretningen.

Logistikkompagniet rekrutterer bevidst blandt ledige fra kanten af arbejdsmarkedet, fordi de har fundet ud af, at det er en god måde at skaffe loyale medarbejdere i en tid, hvor der bliver mangel på arbejdskraft.

ISS har gennem mange år været frontløbere for udviklingen af virksomhedernes sociale ansvar, og de har fx dokumenteret, at mangfoldige virksomheder tjener mere end ikke-mangfoldige.

Hjælp os med at finde årets vindere

Den slags gode historier skal vi have ud til flere virksomheder, for det er den slags erfaringer, der er med til at skabe nye måder at tage et socialt ansvar på. Derfor har CSR People Prize fortsat sin berettigelse, derfor vil vi fortsætte med at uddele den til virksomheder, der gør en særlig indsats.

Vi skal have de gode eksempler frem, og derfor leder vi efter kandidater til årets pris. Tager din virksomhed et socialt ansvar, kan du søge om prisen. Du kan også indstille andre virksomheder, som, du mener, fortjener at blive anerkendt.

Det er ganske nemt, og det forgår på VFSAs hjemmeside.

Vi ser frem til at se nærmere på de mange gode forslag.

Med venlig hilsen

Sven A. Blomberg, formand for VFSA

About Søren Rasmussen

Søren Rasmussen
Søren Rasmussen, sekretariatsmedarbejder i VFSA

Check Also

Elite Miljø og Trinity Hotel vinder CSR People Prize 2017!

Stort tillykke til Elite Miljø og Trinity Hotel & Konference Center, der netop er blevet …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *